Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică

19 Sep 2017
15:00 – 17:00
Sala I.C. Brătianu

Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică

CONCEPT

Platforma de business IEAS 2017 oferă studenților și masteranzilor din cadrul Universităților partenere, oportunitatea de a-și materializa ideile în cadrul unor proiecte de inovație pentru domenii precum: automatizări, echipamente electrice, software și hardware pentru industriile țintă și interconectate, internet of things. Regulamentul final al concursului va fi disponibil în curând pe www.ieas.ro.

FORMAT COMPETIȚIE

Just as energy is the basis of life itself, and ideas the source of innovation, so is innovation the vital spark of all human change, improvement and progress.
Ted Levitt

Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică cuprind două secțiuni: SECȚIUNEA START UP și SECȚIUNEA INOVARE TEHNICĂ.

În cadrul secțiunii Start Up pot fi depuse proiecte și idei de inovare în domeniile țintă sau pentru domenii asociate precum nano-robotică, bio-fizică, inginerie aero-spațială. Proiectele pot fi depuse individual, de către studenți ai universităților de stat și particulare, acreditate în România sau pot fi depuse de către echipe de studenți sau echipe mixte, formate din studenți și cadre didactice ale universităților ce îndeplinesc criteriile menționate.

Secțiunea Inovare Tehnică a concursului se adresează proiectelor din aria: robotică, nano-tehnologii, HMI, Software și Hardware industrial, Internet of things, Smart Technologies, implicând un grad ridicat de aplicabilitate și interactivitate. Competiția este deschisă studenților și masteranzilor din cadrul centrelor academice și universitătilor acreditate din România. Pot fi depuse atât proiecte individuale, cât și proiecte realizate de echipe de studenți sau echipe mixte, compuse din studenți și cadre didactice.

PRINCIPII DE SELECȚIE ȘI EVALUARE

  • Caracterul inovativ și originalitatea ideii
  • Provocări întâmpinate în realizarea proiectului și dificultăți de natură tehnică
  • Fezabilitatea și capacitatea de implementare a proiectului
  • Relevanța proiectului pentru sfera Internet of things, Smart City, dezvoltare durabilă

PREMII

Premiile acordate și companiile partenere vor fi anunțate pe www.ieas.ro

CRITERII DE ELIGIBILITATE

Sunt eligibili să participe studenții de nivel licență și masterat din cadrul universităților și centrelor de cercetare acreditate în România.

PROCEDURA DE SELECȚIE

  • Lansare call pentru proiecte, secțiunea Start Up și secțiunea Inovare Tehnica: 1 iunie 2017
  • Deadline depunere proiecte: 30 iulie 2017
  • Evaluare preliminară: 30 august 2017
  • Prezentarea proiectelor finalizate (secțiunea Start Up – Poster session) și prototipurilor cercetării (secțiunea Inovare Tehnică), evaluarea finală și acordarea premiilor: 19 septembrie 2017