O privire generală a IEAS 2016

5
oct.

O privire generală a IEAS 2016

International Electric & Automation Show / IEAS / 20 – 23 Septembrie 2016

O dată cu luna Septembrie s-a încheiat și ediția cu numărul 12 a evenimentului de echipamente electrice și automatizări de la Palatul Parlamentului din București. International Electric&Automation Show, IEAS, este un eveniment ce nu mai are nevoie de o descriere detaliată, acesta devenind, în cele 12 ediții ale sale, un eveniment de referință pentru industria din România. Atât luna Septembrie cât și locația Palatului Parlamentului sunt cele 2 coordonate si repere principale ale evenimentului. Anul acesta IEAS a avut loc între 20 și 23 Septembrie în 3 săli dedicate expoziției: sala Unirii, sala Take Ionescu și sala I.C.Brătianu dar și în sala de conferințe Nicolae Bălcescu.

Ediția din acest an a pus accentul pe tehnologiile inovative, pe eficiența și automatizarea proceselor de producție, reducerea costurilor de producție și mentenanță prin utilizarea echipamentelor de măsura și control, pe aplicații integrate și echipamente smart. Produsele prezentate au fost variate și au cuprins întreaga gamă de joasă și medie tensiune precum și segmentul de automatizări și roboți industriali.

Printre produsele vedetă amintim robotul care joacă baschet sau „the water dancing machine”. Sub sloganul “Roboţii industriali îmbătrânesc mai greu dacă sunt trataţi cu cabluri de torsiune!”, cei prezenți au putut vedea robotul capabil să arunce mingii într-un coş de baschet cu precizie maximă. Alta “atracție” a fost robotul cu pompele sincronizate cu muzică la care vizitatorul putea controla pompele prin deplasarea brațelor sale.

În cadrul evenimentului au fost companii prezente pentru prima dată ce au afișat o imagine impecabilă și au atras un numar de vizitatori numeros. Acestea au avut standurile echipate cu tehnologii de ultimă ora și roboți industriali. Expozanții IEAS au adus în atenția vizitatorilor conceptul “casei inteligente”, o casă care se adaptează automat cerinţelor utilizatorilor şi care reuşeşte să integreze într-o formă cât mai puţin intruzivă noile tehnologii cu obiceiurile din viaţa de zi cu zi a familiei. Alături de aceste noutăti au fost expuse echipamente ce se bazează pe realitatea virtuală și realitatea augumentată, imprimante mobile 3D dedicate sectorului industrial, produse de iluminat moderne, cabluri și conectori, soluții wireless de comunicație, tehnologii smart dedicate orașelor, soluții scada și aparate de măsură și control.

Compania Siemens i-a invitat pe toți cei interesați într-o călătorie în domeniul instrumentației de proces, în interiorul „Camionul cu Instrumentație de Proces” expus in perioada târgului.

Partenerii ediției a 12-a a IEAS au fost companiile EATON Electric, PHOENIX Contact și SCHNEIDER Electric. Partenerii evenimentului au fost prezenți cu standuri și echipamente impresionante în sala Unirii. Cele 3 companii s-au bucurat de o promovare și vizibilitate aparte în timpul evenimentului.

Totodata, în cadrul evenimentului, în prima zi, au avut loc 2 sesiuni de workshop dedicate segmentului tehnic, prin prezentarea interactivă sustinută de către Actemium, prezentare cu tema „Digitalizarea proiectelor folosind realitatea virtuală și realitatea augmentată” dar și workshop-ul „Inovație la fiecare nivel și Digitizare” susținut de către Schneider Electric.

În cea de-a doua zi a avut loc seminarul susținut de către compania Scando Traiding „Un sfert de veac de activitate pentru modernizarea sistemului energetic românesc”

Aproximativ 80 de companii de top din industie au fost prezente la Palatul Parlamentului. Una din surprizele plăcute ale ediției din acest an a reprezentat-o numărul mare al companiilor din străinătate, fiind prezente companii din țări precum: Bulgaria, Italia, Germania, Marea Britanie, Polonia și Ungaria. Aceste companii externe au participat la IEAS în urma demersurilor de apropiere a evenimentului nostru de evenimentele similare internaționale, evenimente precum: Hannover Messe, Light+Building sau Win Eurasia Automation din Istanbul.

Industria este într-o continuă mișcare și dezvoltare, iar acest lucru se observă cel mai bine în perioada târgului IEAS, evenimentul central al industriei de echipamente electrice și automatizări.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături la IEAS 2016 și vă asteptam alături de noi, și de expozanții nostri, și la edițiile viitoare.

___________________

Informații suplimentare: Dk Expo: 021 231 27 36 | www.ieas.ro

În cazul în care nu ați ajuns la târg puteți vizualiza lista completă a participanților IEAS la următorul link: www.ieas.ro/pentru-expozanti/lista-expozanti/ și vizualiza câteva imagini din eveniment: https://web.facebook.com/IEAS.Event/photos/

Lăsați un comentariu