Noutăți

12
iun.

IEAS 2019 anunță a treia ediție a concursului „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”

Compania DK Expo, organizator al expoziției International Electric & Automation Show, ajunsă în acest an la aniversarea a 15 ani, anunță cea de-a treia ediție a concursului „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, dedicat studenților și masteranzilor facultăților tehnice, care s-a bucurat de un real succes în anii anteriori.

Competiția se adresează tuturor studenților și masteranzilor din Universitățile acreditate în România și urmărește premierea rezultatelor cercetării pentru următoarele domenii: automatizări, inginerie electrică, mecatronică și robotică, Internet of Things, construcții, instalații, arhitectură, software și hardware industrial, nano-tehnologii sau Smart City.

Lansarea apelului pentru proiecte a început astăzi, 12 iunie 2019. Înscrierea în concurs se va face pe baza trimiterii unui Abstract de maximum 500 de cuvinte, în care să se propună o temă de cercetare – inovare în aria descrisă, pe adresa premiistudentesti@dk-expo.ro, până la data de 31 iulie 2018. Proiectele pot fi depuse atât individual, cât și de către echipe de cercetare, formate din studenți și cadre didactice universitare.

Propunerile de proiecte trebuie să se concretizeze sub formula unui prototip sau a unei tehnologii cu grad ridicat de interactivitate: program software, HMI sau Smart Technologies.

Proiectul câștigător va fi cel care va cumula cel mai mare punctaj în urma jurizării conform Grilei de evaluare și va fi premiat cu 1.500 Euro, premiu oferit de compania sponsor CASTEL DISTRIBUTION SRL. Grila de evaluare folosită la stabilirea punctajului fiecărui proiect este menționată în Regulamentul de concurs, aflat pe site-ul www.ieas.ro, la sectiunea „Evenimente IEAS”. Pentru mai multe detalii, click aici.

În funcție de disponibilitatea sponsorilor, se vor acorda premii și pentru proiectele calificate în etapa finală. Pentru a intra pe lista finaliștilor, fiecare proiect trebuie să primească minimum 251 de puncte dintr-un total de 500 de puncte posibile.

Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică va avea loc în prima zi a expoziției IEAS 2019 (16 septembrie 2019). Mai multe detalii și regulamentul oficial al concursului sunt disponibile pe http://www.ieas.ro/premii-competitii/.

Despre IEAS:

Organizat anual în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie la Palatul Parlamentului, International Electric & Automation Show constituie singurul eveniment tehnic din România ce reunește concomitent companii din industriile energiei, echipamentelor electrice și automatizărilor. IEAS aniversează în acest an a XV-a ediție.

Lăsați un comentariu