Noutăți

15
iun.

IEAS 2018 continuă concursul „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, lansat la ediția trecută

Compania DK Expo, organizator al expoziției International Electric & Automation Show, ajunsă la cea de-a XIV-a ediție, continuă concursul „Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, lansat anul trecut, în cadrul ediției a XIII-a și care s-a bucurat de un real succes.

Ca și anul trecut, competiția se adresează tuturor studenților și masteranzilor din Universitățile acreditate în România și urmărește premierea rezultatelor cercetării pentru următoarele domenii: automatizări, inginerie electrică, mecatronică și robotică, Internet of Things, construcții, instalații, arhitectură, software și hardware industrial, nano-tehnologii sau Smart City.

Lansarea apelului pentru proiecte va începe luni, 18 iunie 2018. Înscrierea în concurs se va face pe baza trimiterii unui Abstract de maximum 500 de cuvinte, în care să se propună o temă de cercetare – inovare în aria descrisă, pe adresa premiistudentesti@dk-expo.ro, până la data de 31 iulie 2018. Proiectele pot fi depuse atât individual, cât și de către echipe de cercetare, formate din studenți și cadre didactice universitare.

Competiția cuprinde două secțiuni: Start Up și Inovare Tehnică. În cadrul secțiunii Start Up pot fi depuse propuneri de inovare pentru domeniile țintă. Pentru secțiunea Inovare tehnică, propunerile trebuie să se concretizeze sub formula unui prototip sau a unei tehnologii cu grad ridicat de interactivitate: program software, HMI sau Smart Technologies.

Vor fi premiate proiectele câștigătoare ale fiecărei secțiuni cu premii în valoare de 1.500 Euro fiecare.

În funcție de numărul și disponibilitatea sponsorilor, se vor acorda premii în bani sau produse și pentru proiectele finaliste ale fiecărei secțiuni. Pentru a intra pe lista finaliștilor, fiecare proiect trebuie să primească minimum 251 de puncte dintr-un total de 500 de puncte posibile.

Sponsor al secțiunii Start Up este este compania CASTEL DISTRIBUTION S.R.L.

Gala Premiilor Studențești pentru Inovare Tehnică va avea loc în prima zi a expoziției IEAS 2018 (18 septembrie 2018).

Mai multe detalii și regulamentul oficial al concursului sunt disponibile pe www.ieas.ro/premii-competitii.

Premiile Studențesti pentru Inovare Tehnică se derulează sub egida unor centre universitare prestigioase, printre partenerii instituționali ai evenimentului numărându-se: Universitatea de Construcții București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Universității Politehnice București.

Despre IEAS:

Organizat anual în luna septembrie la Palatul Parlamentului, International Electric & Automation Show constituie singurul eveniment tehnic din România ce reunește concomitent companii din industriile energiei, echipamentelor electrice și automatizărilor. IEAS beneficiază de 3600 mp suprafață expozițională, peste 3.000 de experți și vizitatori specializați și companii expozante din peste 8 țări, printre care se numără Olanda, Danemarca, Germania, Italia, Polonia și Cehia.

Phoenix Contact România este partenerul ediției IEAS 2018.

Lăsați un comentariu