IEAS 2017: Giganții din automatizări și energie se întâlnesc în septembrie la Palatul Parlamentului

28
feb.

IEAS 2017: Giganții din automatizări și energie se întâlnesc în septembrie la Palatul Parlamentului

În perioada 19 – 22 septembrie 2017, Palatul Parlamentului va găzdui cel mai important eveniment tehnic dedicat industriei de automatizări și echipamente electrice, International Electric & Automation Show. Aflată la cea de a XIII-a ediție, expoziția tehnică IEAS vine în 2017 cu o nouă imagine și un nou concept.

Noua platformă de business IEAS își propune să ofere evenimente exclusive, conferințe dedicate jucătorilor din industrie, workshop-uri tehnice, dar și lansări de prototipuri și tehnologii. Elementul de noutate se referă la atragerea industriilor beneficiare și a domeniilor interconectate, cum ar fi Oil&Gas, IT&C sau HORECA.

IEAS inagurează, odată cu ediția din 2017, și o serie de evenimente de networking dedicate segmentului Top Management. CEO Round Table on Automation & Energy își propune să aducă împreună manageri de top, reprezentanți guvernamentali, structuri de business și reprezentanți ai societății civile, în dorința de a construi un mediu de analiză al oportunităților și noilor trenduri din industrie.  O altă premieră se referă la lansarea unui parteneriat pentru cercetare și inovare, dezvoltat în colaborare cu zona guvernamentală și mediul academic. Detalii despre noul concept IEAS puteți găsi pe www.ieas.ro.

“Ne dorim ca IEAS să devină platforma de dialog dintre companii și zona de decizie și legiferare. Ne propunem să susținem cu toate resursele disponibile, parteneriatele pentru cercetare cu instituțiile de excelență din mediul universitar, să sprijinim inovarea, implicarea tinerilor studenți și masteranzi în crearea oportunităților pentru dezvoltarea mediului local de business. Suntem conștienți că inovarea și cercetarea reprezintă sursa progresului în orice domeniu. Îi invităm pe toți cei interesați să participe activ alături de noi, echipa IEAS, la dezvoltarea acestui nou concept, să ne trimită opinii, să ne comunice temele lor de interes. Proiectul IEAS ne-a prilejuit an de an colaborarea cu parteneri de prestigiu, atât din sectorul educațional cât și cel de business, asociații de profil, de la care am avut multe de învățat și cu care suntem siguri că vom avea o colaborare excelentă și în continuare .” a declarat Cătălin Neamțu, Director General DK Expo, organizatorul IEAS.

Industriile automatizărilor și echipamentelor electrice mențin și în 2017 trendurile inagurate în anul precedent. Strategiile de dezvoltare și cercetare rămân dominate de abordări holistice, integrate. Cei mai importanți jucători de pe piață mizează și în acest an pe exploatarea oportunităților oferite de sfera Internet of Things. Giganții globali precum Schneider, continuă să investească în factorul IoT. Președintele Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, a declarat în cadrul Summitului de la Davos din ianuarie 2017, că energia regenerabilă și infrastructurile inteligente reprezintă o prioritate pentru companie. Un alt actor influent din industria automatizărilor, Phoenix Contact, își anunță interesul pentru noua nișă inagurată de revoluția Industrial Internet of Things. Platforma Proficloud marjează pe crearea unor soluții de digitalizare flexibile și facil de integrat pentru sectorul automatizărilor. Prin parteneriatul cu IBM Cloud inagurat în 2016, Phoenix Contact rămîne în avangarda IoT și speră să își extindă cele peste 50 de subisidiare și reprezentanțe la nivel global. Experții preconizează că industria Internet of Things se va situa între 1900 și 6200 miliarde de dolari până în 2025 (Forbes), aplicațiile IoT se vor dezvolta cu precădere în domeniul energiei și al automatizărilor.

În sinergie cu evoluțiile globale din sfera automatizărilor și energiei, International Electric & Automation Show 2017 are ca temă centrală politicile de inovare în paradigma Internet of Things. Printre partenerii ediției precedente a evenimentului  s-au numărat Schneider Electric, Eaton și Phoenix Electric.

Despre IEAS: International Electric & Automation Show, organizat de DK Expo SRL, reprezintă unicul eveniment tehnic dedicat industriei de echipamente electrice și automatizări din România, desfășurat în fiecare an în luna septembrie, la Palatul Parlamentului. Cu o suprafață de peste 3.600 mp de spațiu expozițional, ediția din 2016 s-a bucurat de prezența a 130 de companii din țară și din străinătate, precum și de peste 3.000 de vizitatori specializați, din industriile de echipamente electrice și automatizări, energie, Oil&Gas, IT&C, dar și din sfera instituțiilor publice, a autorităților locale sau a mediului academic.

Prima ediție a International Electric & Automation Show a avut loc în 2005. În cei peste 12 ani de existență, IEAS a reunit cele mai influente companii din industriile automatizărilor și echipamentelor electrice. În galeria expozanților și partenerilor evenimentului se regăsesc: ABB Romania, Eaton, Electroalfa, Legrand Romania, Luxten Lighting, Obo Bettermann, Schneider Electric, Phoenix Contact, Rittal Sisteme, Siemens Romania, Ronexprim.

Lăsați un comentariu