News

15
Oct

IEAS 2018 – Cel mai important eveniment din Romania, dedicat industriei de echipamente elctrice și automatizări

Cea de a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Echipamente Electrice și Automatizări, IEAS 2018 s-a încheiat. Ca în fiecare an, la Palatul Parlamentului din București s-au reunit cei mai importanți jucători din piață. Au fost prezente peste 80 de companii din România și din afara țării. Specialiștii veniți să viziteze expoziția au avut ocazia să întâlnească expozanți din Polonia, Austria, Slovenia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Turcia și Olanda.

Pe o suprafață de peste 3.600 mp, în trei săli de expoziție, au fost prezentate cele mai noi produse și tehnologii din domeniul echipamentelor electrice, automatizărilor, aplicațiilor pentru SMART CITY, precum și roboți industriali și soluții software.

Ediția a XIV-a a IEAS a adus o multitudine de noutăți, atât în rândul companiilor participante cât și în ceea ce privește conceptul de “Platforma de business integrată”. A existat o creștere semnificativă în rândul companiilor aflate la prima participare, semn că industria înregistrează o creștere, iar piața din România se dezvoltă. Peste 33 % dintre expozanți au fost companii noi.

Pe lângă expoziție, vizitatorii au putut participa la o serie de conferințe și workshop-uri susținute de companii sau diferite asociații. Dk Expo, organizatorul IEAS, în parteneriat cu Energynomics au organizat conferința cu tema „Eficiență energetică – bune practici și scenarii de viitor”. Printre speakeri s-au numărat reprezentanți ai companiilor de top din domeniu: Constantin Ichimoaei – Director Executiv ABB România,

Gabriel Tache – Country Manager Eaton Electric, Sebastian Ferecuș – General Manager South East Europe Emerson precum și reprezentanți ai autorităților care reglementează piața și prețurile la energie: Zoltan Nagy-Bege, vice-președinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie.

Au fost prezenți în sală peste 150 de experți din sectorul energetic, factori de decizie din partea autorităților publice din România și companii – de la start-up-uri și IMM-uri, până la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislația și reglementările privind eficiența energetică, finanțarea pentru proiecte de eficienţă energetică și sprijin pentru autoritățile publice și IMM-uri. Companiile din industrie au discutat cadrul și normele impuse de Uniunea Europeană și nu numai.

O serie de companii prezente la eveniment au susținut workshop-uri pe diverse teme. Astfel, compania Promelek XXI a susținut workshop-ul „Inovație. Noutate. Exclusivitate”. Speaker-ul evenimentului, Remus Hațegan, a avut o prezentare axată în special pe produsele și soluțiile noi și inovatoare care aduc un plus pe piața instalațiilor electrice și contribuie la dezvoltarea acesteia. De asemenea, au fost prezentate mostre ale celor mai importanți producători, pentru vizualizare și testare.

Phoenix Contact, partener traditional al IEAS, a susținut workshop-ul cu tema „PLCnext – Prima platformă deschisă pentru automatizări”. În cadrul prezentării s-au abordat subiecte ca: motive pentru o nouă platformă de control, caracteristicile platformei PLCnext, digitalizare, industrie 4.0.

Mitsubishi Electric, un alt partener al IEAS a prezentat workshop-ul cu tema „Viitorul digitalizării proceselor de producție”. Echipa Mitsubishi Electric a oferit viziunea proprie asupra optimizării proceselor de producție și inovării în producție, prin digitalizare.

Tot în acest an la IEAS, Consolight, unic distribuitor în România al producătorului german Assmann, a susținut workshop-ul „Soluții Cablare Structurata Digitus Profesional. Au fost prezentate produsele și soluțiile de cablare structurată ale producătorului german Assmann cât și beneficiile clienților Consolight care au la dispoziție One Stop Shop: gama completă de echipamente și produse pentru orice aplicație din domeniu, de la Small Office – Home Office până la Data Center-uri și Industrie, stoc și capacitate logistică de livrare rapidă în orice punct al țării, suport și prescriere tehnică în alegerea celor mai bune soluții tehnice și comerciale. Consolight, prin Assmann oferă garanție de 25 de ani pentru Permanent Link, rețelelor de date instalate folosind produsele Digitus Professional.

Scando Trading și Simtech International, expozanți în cadrul IEAS 2018, au avut un seminar de patru ore cu următoarea tematică: Instalația de prevenire și stingere incendiu transformatoare de putere (IPSI), Metode și echipamente pentru determinarea duratei de viață ramasă a sistemelor de izolație ale transformatoarelor de putere (EDVTP), Indicele de sănătate al echipamentelor electroenergetice.

A continuat și anul acesta parteneriatul cu Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER. IEAS a găzduit cea de a doua ediție a Târgului Național de Energie organizat de AFEER, sub deviza “Un consumator informat este un consumator protejat!”. 2018 – a fost anul liberalizării totale a pieței de energie electrică. Ce înseamnă asta pentru consumator? Cine are de câștigat? AFEER promovează în permanență oportunitatea pieței libere. Deja peste 1,25 milioane de consumatori casnici au trecut pe piața concurențială (ANRE – aprilie 2018). Câteva zeci de mii de consumatori trec în fiecare lună către prețuri mai bune, servicii cu valoare adăugată, o mai mare apropiere între client și furnizor.

CNTEE Transelectrica a fost prezentă în cadrul Conferințelor IEAS cu tema “Future Flow Project”.

Concursul “Premiile Studențești pentru Inovare Tehnică”, aflat la cea de-a doua ediție, și-a desemnat câștigătorii în prima zi a expoziției. Dk Expo, în calitate de organizator al IEAS, a continuat să susțină mediul universitar și să premieze excelența și inovația, iar proiectele selecționate reflectă interesul tot mai mare al studenților și ideile inovatoare pentru a dezvolta și schimba lumea. Premiul I, în valoare de 1.500 Euro, oferit de sponsorul concursului Castel Distribution a revenit proiectului „B-Hand. Bionic hand with wireless electromyographic control”, realizat de Andrei Alexandru Calotă, student în anul III la Facultatea de Inginerie Medicală, specializarea Echipamente și sisteme medicale, Universitatea Politehnica București.

Avem convingerea că am reușit să conturăm un eveniment de referință pentru industrie. IEAS rămâne un reper pentru piața de profil din România. Vă așteptăm alături de noi la ediția aniversară de 15 ani și vă recomandăm să rămâneţi conectați online, pe site-ul www.ieas.ro, unde găsiți filme și imagini din cadrul editiei 2018 și unde vom posta în continuare noutăți și știri relevante din industrie.

Leave a Reply