Bucuresti pe ruta Smart City

    smart city

Bucuresti pe ruta Smart City – 8 septembrie 2015, ora 11.00, Palatul Parlamentului

Subiecte de discutie:

 1. Proiecte Smart in Municipiul Bucuresti:

 • Centrul de Management Integrat pentru Situatii de Urgenta

 • Calea Victoriei – un spatiu pentru biciclisti si pietoni

 1. Proiecte Smart in lume:

 • Ierusalim si Buenos Aires – orase sigure ” – prezentat de MER GROUP

 • Hamburg – un oras cu traffic fluent ” – prezentat de SWARCO

 • Londra – un oras cu retele inteligente ” – prezentat de SIEMENS

 1. Posibilitati de finantare ale proiectelor “ Smart City ” din fondurile UE

Participanti in Prezidiu:

 • Narcis Catalin Beciu, Secretar de Stat – Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri

 • prof.univ.dr. Sorin Mircea Oprescu, Primar General al Municipiului Bucuresti

 • arh. Gheorghe Patrascu, Arhitect sef al Municipiului Bucuresti

 • Marian Cohen, Presedinte MER GROUP

 • dr.ing. Gerhard Ploss, Managing Director, SWARCO TRAFFIC SYSTEMS GmbH

 • ing. George Catalin Costache, CEO SIEMENS ROMANIA

 • Sefan Varfalvi, membru CESE – Comitetul Economic si Social European.

Companiile invitate sa prezinte, pentru prima data in Romania, proiecte realizate pe plan mondial, sunt companii renumite, autoare a unor proiecte de anvergura in marile orase ale lumii.

MER Group este una dintre cele mai mari companii din Israel, recunoscuta international pentru proiectele de comunicatii si tehnologie inteligenta. Principalele domenii de activitate sunt telecomunicatii, securitate si „tehnologie curata” . Printre tipurile de proiecte de scara larga realizate de MER Group se numara: proiecte pentru servicii de transport public, proiecte tip Orase Sigure (Safe Cities), cladiri inteligente, solutii de dezvoltare pentru spitale si servicii medicale, solutii de management al apei, proiecte tip Orase Verzi, solutii pentru servicii de urgenta si ambulante s.a.

SWARCO reprezinta un grup de 80 de companii din 24 de tari, producatoare de sisteme de management al traficului urban si interurban, solutii pentru parcari, solutii pentru transport public, siguranta si securitate. Exemplu proiecte realizate: modernizarea sistemului de iluminat public in Hilden (Germania), implementarea unui sistem de ghidare a soferilor pentru gasirea unui loc de parcare in Zug (Elvetia), implementarea unui sistem de management al traficului urban in Ungaria, instalarea unor sisteme de semnalizare pentru soferi in Manchester (Regatul Unit).

SIEMENS reprezinta un nume de referinta la nivel global, in special in domeniile electric, automatizari si digitalizari. Siemens este unul dintre cei mai mari producatori globali de tehnologii eficiente din punct de vedere al consumului de energie si de resurse, precum si unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de generare si de transport de energie. Compania joaca de asemenea un rol important in productia de solutii pentru infrastructura si diferite industrii – constructii, sanatate, mobilitate, financiar s.a.

Nota: Avand in vedere ca accesul la eveniment se va face pe baza de card, va rugam sa ne transmiteti lista nominala a persoanelor delegate sa participe la eveniment, din partea institutiei pe care o reprezentati.

Email: office@smartcitypro.ro |www.smartcitypro.ro